Kvällen på Babette – Stockholms bästa pizzor?

Hej fina ni,

Häromkvällen bestämde jag mig för att unna mig lite extra och bokade bord på Babette, en restaurang som många säger har Stockholms bästa pizzor. Ni vet att jag är en riktig sucker för god mat, och efter att ha hört så mycket om det här stället var förväntningarna skyhöga. Jag tog med mig en vän och vi gjorde det till en riktig mat-och-vin-kväll – och låt mig säga direkt: Babette levererade!

Atmosfären

Babette ligger på Roslagsgatan och har en otroligt avslappnad och intim vibe. Lokalen är ganska liten, vilket gör att det känns som att man är i någons mysiga vardagsrum snarare än på en restaurang. Vi hade bokat ett bord (vilket jag verkligen rekommenderar eftersom det alltid är fullt), och vi placerades precis vid baren. Perfekt för att få en liten inblick i vad som händer i köket!

Maten

Men låt oss snacka om det viktigaste – pizzorna. Jag valde en med tomat, mozzarella, nduja (en kryddig italiensk korv) och färsk basilika, och den var helt magisk. Perfekt krispig botten, en sås som smakade solmogna tomater, och den där lilla hettan från ndujan… Alltså, wow. Min vän tog en pizza med kantareller, gruyère och tryffel – och den var minst lika god.

Förutom pizzorna testade vi deras burrata som förrätt, serverad med grillad persika och en liten touch av honung. Det var en smakexplosion – fräscht, krämigt och så otroligt välbalanserat. Vi delade också en flaska naturvin som passade perfekt till maten. Personalen var superkunnig och hjälpte oss att välja rätt vin utifrån vad vi åt, vilket verkligen lyfte upplevelsen ännu mer.

Varför Babette är ett måste

Det som gör Babette så speciellt är att det känns enkelt och genuint, utan att förlora den där lyxiga känslan. Pizzorna är rustika men perfekt genomtänkta, och hela stället utstrålar passion för mat och dryck. Det är den typen av ställe som får en att vilja komma tillbaka om och om igen, både för maten och den härliga stämningen.

Tips för ditt besök

  • Boka bord i förväg: Babette är populärt och det är ofta fullt, särskilt på kvällar och helger.
  • Dela på förrätter och vin: Deras små förrätter är perfekta att dela, och personalen hjälper gärna till att hitta rätt vin till maten.
  • Våga testa något nytt: Deras meny varierar ofta, så fråga gärna personalen om deras rekommendationer.

Är det här Stockholms bästa pizzor? Det kanske det är. Eller så handlar det om helheten – maten, stämningen och servicen som tillsammans gör det till en riktigt speciell upplevelse. Oavsett så är Babette ett ställe jag absolut kommer att återvända till, och jag rekommenderar det varmt om ni vill ha en riktigt god middag med det där lilla extra.

Har ni varit på Babette, eller har ni något annat pizzaställe i Stockholm som ni älskar? Jag är alltid på jakt efter nya matäventyr, så tipsa mig gärna i kommentarerna!

Stor kram,
MJ 💛